Nancy 2 år och ett halvt år

Vår lilla tjej har hunnit bli två och ett halvt. Hon pratar som hon aldrig har gjort något annat. Hon pratar om sina kompisar på förskolan, om sina gubbar (fisher price-gubbarna, som numera heter mamma, pappa, Nancy, Josefin och Jack som föriskompisarna) och om bajs. För det verkar vara roligt, bajs. Nancy pratar också mycket när hon leker själv, när hon ska somna och när hon vaknar. Då kan en höra henne ligga och viska.

Några uttryck som Nancy ofta använder är:

Spännande! – när vi berättar något roligt.

Smaskigt! – när hon äter något gott.

Åh vad loligt! – när det händer något roligt.

Härom morgonen frågade hon mig om jag hade sovit hela natten. Tror att S brukar fråga det eftersom jag har vaknat mycket en period nu. Väldigt lillgammalt och gulligt.

Nancy tar fortfarande en hel evighet på sig att somna. Det tär på hennes mammas tålamod. Det blir inte mycket gjort efter klockan nio när barnet äntligen har somnat. Vi har börjat läsa boken Kaninen som så gärna ville somna eftersom den ska hjälpa barn att somna snabbt. Nu. Den är lite krångligt skriven, men det ska något med avslappning att göra. Nu har vi läst den varje kväll i några veckor och njae, så jäkla fort somnar hon inte. Det är bättre för hon ligger ner och lyssnar. Men jag tror att jag läser hela boken 75 procent av gångerna. Tur att hon är söt.

Nancy gillar att leka med sina dockor och gosedjur och nu har hon precis döpt sin docka till Tuva, efter en flicka på förskolan. Det är ofta någon är mamma till någon annan. Till exempel brukar älgen vara mamma åt dockan. Eller så är det pingvinen som är mamman. Den roligaste namngivningen var när hon hittade ett suddgummi och sa att det var mormor.

Nancy leker också ofta i sitt kök. Hon kokar ofta soppa på morötter eller svamp. Det blir också kaffe i gul, blå eller röd mugg.

Nancy har också förstått det här med presenter. Jultomten kommer med paket, berättade hon för mig för några veckor sedan. Hon sprang också fram igår och tittade i mina kassar när jag kom från stan igår. Hon blev mycket besviken när jag bara hade köpt en overall, utebyxor och ett par vantar till henne. Hon hade förväntat sig något roligare så hon vägrade prova overallen. Tur att det är 365 dagars öppet köpt.

Här kommer några bilder från de senaste månaderna: