Vad jag läser just nu

Den här veckan skriver kollektivet om vad vi läser. Jag läser Nattfilm av Marischa Pessl. Jenny läser ett gäng böcker.

Nattfilm handlar om en skygg skräckfilmsregissör och en journalist som ska avslöja honom. Vi kommer in i historien när regissörens dotter dött genom att hoppa ner i ett hisschakt i en öde lagerbyggnad. Journalisten, som förlorat en massa pengar, sitt anseende och karriär när han försökte sätta dit regissören för fem år sedan, börjar undersöks dotterns död. Jag har läst ungefär 100 sidor och jag vill definitivt veta mer.

Jag har läst flera bra recensioner av boken så därför blev jag glad när den hittade den på biblioteket. Sommarlån dessutom.

Fler böcker på sommarläslistan är:
Tell the wolves I’m home (har glömt författaren)
Vackra människor, Peppe Öhman
Gone girl, Gillian Flynn
Kanske något mer av Flynn
438 dagar, Schibbye och Persson
Meningen med hela skiten, Nina Åkestam
Jag heter inte Miriam, Maj-Gull Axelsson

Får se om jag lyckas ta mig igenom listan. Det blir inte jättemycket lästid med en ettåring.