Nancy 5 månader

Idag fyller ärtan fem månader. Så här första året får man väl räkna varje månad, tänker jag.

Nancy sitter numera upp i barnstolen, med stöd, och äter gröt med god aptit. Vi har provat havregröt och risgröt med äpple och mango. Båda är godkända. Vi håller också på och prova oss igenom grönsakerna. Potatis: ganska äckligt, många grimaser. Palsternacka: lite bättre, men inte särskilt gott. Morot: njae så där. Broccoli: lite bättre, inga rysningar iallafall. Jag tror att hon börjar vänja sig lite vid att äta grönsaker. Hon äter några skedar även om det inte är lika entusiastiskt som gröten. För då kan det inte gå fort nog. När hon äter ur flaskan ligger hon helst själv numera.

Nancy har också lärt sig att dra sig upp till sittande från liggande genom att bara hålla i våra händer. Hon övar dagligen magmusklerna och jag gissar att vi snart måste flytta ner botten i spjälsängen för att hon sätter sig upp själv.

Nancy sover gott på nätterna. Hon somnar oftast mellan halv nio och halv tio och sover till sju-halv åtta. Vilket betyder att vi oftast vaknar före henne. Eller snarare jag, hennes pappa sover gärna länge på morgonen. De senaste dagarna har hon varit vaken längre på dagarna, särskilt på eftermiddagen och kvällen så då har hon somnat redan vid sju, halv åtta.

Hon börjar bli mer medveten om vad som händer runtomkring henne. När vi träffar föräldragruppen är hon intresserad av de andra barnen och tittar nyfiket på dem. Hon gillar också deras föräldrar och skrattar glatt mot dem. Hon gillar däremot inte att bli buren av någon annan, då vänder hon mungiporna nedåt och gråter förtvivlat. Men att sitta i mammas eller pappas knä och istället titta på de andra är mysig. Då skrattar hon glatt mot alla.

Nancy gillar att leka med sina leksaker. Populärast just nu är en färgglad bläckfisk med långa armar som hon gillar att bita i. Annars är kycklingen och kon populära. Och mobilen med fiskarna så klart. De når hon till och med nu. Hon har till och med lyckats välta babygymmet när hon lekte med dem.

20131001-095135.jpg

En reaktion på “Nancy 5 månader

Kommentarer inaktiverade.