Beröm

Visst är det härligt att få beröm? Men jag tycker också att det är härligt att berömma andra som har gjort något bra. Jag tänker att om jag aldrig berömmer någon varför ska någon då säga något fint om mig? En vän till mig sa för länge sedan att hennes livsgärning är att bidra med positiv energi. Att ge bort beröm, säga tack och le. För hon menade att den energin fortsätter att leva sitt eget liv utan henne.

Jag gillar den idén och tänker ofta på att säga mer positiva saker än negativa. För jag gissar att den negativa energin och sprids vidare och gör sitt jobb, den med. Om jag till exempel tackar för en god lunch på lunchrestaurangen får kocken med sig en positiv känsla som hen förhoppningsvis sprider vidare till någon annan. Kanske berättar hen det för sina kollegor och alla känner sig nöjda med dagens arbete. Går hem till sina familjer lite gladare. Jag tror ni förstår vad jag är ute efter.

Johanna skrev om sitt pluskonto igår. Jag har också ett sådant. Det värmer verkligen en dålig dag att ta fram och läsa de glada hejarop och beröm som mina vänner, kollegor och andra har tagit sig tid att skriva ned. Jag fick många fina mejl när jag startade mitt eget företag och ibland kommer det ett trevligt mejl från någon som tycker att jag har gjort något bra.