Asiatisk matlagning

Jag var på kurs för några veckor sedan. Min julklappskurs i asiatisk matlagning. Jag lagar asiatiskt hemma ibland så det var inte helt nytt men jag lärde mig några nya saker:

– Vi lagade en vegetarisk panengcurry. I den hade vi grönsaker som jag inte hade sett förut som till exempel drakbönor och miniäggplanta. Det gjorde att rätten smakade helt annorlunda.

– Jag lärde mig att förutom kokosmjölk finns det också kokosgräddesom man kan använda.

– Vietnamesiskt hade jag inte lagat innan och vi gjorde färska vårrullar. Mycket gott. Och enkelt att göra.

– Kycklingdumplings i buljong kanske var det allra godaste. Lite pyssel att göra själva knytena men så värt det. Gott och fräscht.

På det hela var det väldigt lyckat. Roligt och gott. Jag lärde mig nya saker och det känns som om det är något jag kommer att göra hemma.

Tack P för julklappen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>