Vardagslyx

Jag älskar vardagslyx. Jag älskar i och för sig annan lyx också, men just vardagslyxen är ju en del av vardagen och det kan ju aldrig bli för mycket.

Som idag. Det är lördag, solen skiner och det är den första vårkänningen för året. Jag och S tar en promenad till lekparken där Nancy gungar. Det är första gången och hon skrattar glatt. Det är roligt att gunga. Om det är någon som har glömt. Vi fortsätter vår promenad till en nyöppnad liten kvarterskrog och äter lunch. Goda köttbullar och fiskgryta. Vi tar ett glas rött vin till det. Sitter och sippar lite på vinet och pratar medan Nancy äter sin lunch. Dricker kaffe innan vi promenerar hem igen. I solen. Vardagslyx.

Jag tänker att det är de här små stunderna av lyx som gör en till en lycklig människa. Att njuta av en vårpromenad och en god lunch. För visst kan en planerad resa i några veckor, som också står på min lyxlista, kännas härlig. Men det är inte det som är merparten av ens liv. Det är bara en liten del. Det här andra är det som är livet.

Jag hoppas du unnar dig lite vardagslyx, du med.

20140308-155440.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>