Nancy 8 månader

Nancy är en glad tjej som nu visar tydligt när hon inte vill. När hon inte vill äta mer sätter hon upp händerna framför ansiktet och tar jag bort något hon gärna vill ha protesterar hon högljutt.

Hon har firat sin första jul tillsammans med farmor och farfar och kusinerna i Stöcke. Hon var inte så särskilt intresserad av presenterna men snöret var roligt. Mormor, morfar och moster firade hon jul med en vecka i förväg. Men då hade hon somnat innan julklappsutdelningen. I julklapp fick hon bland annat en pulka så nu väntar vi på att det ska komma lite snö.

När vi kom hem efter jul var det ett glatt återseende med leksakerna. Även om en sked och ett lock kan vara minst lika roliga.

Nancy vänder sig ofta om till mage när hon ligger på rygg. Det händer att föräldrarna får springa och vända på henne på nätterna. De hör vi ett klagande ljud från sängen och då hittar vi henne på mage. Det händer även i sömnen.

Nancy har börjat förstå det här med att om jag ler så ler andra tillbaka. Numera lägger hon huvudet på sned och ler. Det är svårt att låta bli att göra likadant tillbaka. Hon är också mycket mer intresserad av barn än av vuxna. De blir hon extra exalterad.

Hon ändrar just nu sina matvanor och äter oftast fem gånger om dagen numera. Hon äter fisk, fågel och nötkött med god aptit. Hon har också testat bulgur och pasta. Hon äter allt, men allt eftersom konsistensen blir grövre så tar det lite längre att vänja sig.

Hon sover gott på nätterna även om det har varit lite vakna perioder sent på kvällarna nu när vi har varit bortresta. Men sedan vi kom hem så fungerar det som vanligt igen. Hon vaknar någon gång mellan halv sju och åtta oftast. Då hör vi henne ropa och när vi kommer fram till sängen viftar hon glatt på armar och ben. Sedan vill hon ha välling på en gång.

Nancy har inte utökat ordförrådet särskilt. Även om jag tränar med mamma. Just m-ljudet har hon inte lärt sig ännu. Hon övar på att använda rösten och har hittat styrkan i den. Ibland pratar hon högt som för att testa. Hon pratar också med ljus röst ibland.

20140101-230705.jpg

20140101-230726.jpg

20140101-230740.jpg

20140101-230845.jpg