Nancy sex månader

Idag fyller Nancy sex månader. Hon är en glad bebis för det mesta. Hon vaknar glad och somnar glad. Att vakna av att en liten tjej ligger och ropar glatt i sin säng är rätt mysigt. Ibland hörs det ett litet skratt till och med. När en närmar sig sängen ser en hur armar och ben viftar och hon tjuter glatt.

Nancy gillar att sova. Hon sover gott om natten från åttasnåret till sjusnåret på morgonen. Elva timmar i sträck är perfekt. Ibland gnäller hon till i sömnen och väcker mamman. Då kan det hända att mamma är vaken en stund, men inte Nancy. Hon sover gott.

Nu verkar Nancy gilla att bli buren och sitta hos andra igen. Både mormor och morfar fick bära när vi var där i helgen. Även om mamma och pappa är favoriterna.

Favoritleksaker är bland annat den mjuka färgglada boken som mormor har köpt. Mamman vill gärna att det ska vara för att hon gillar att läsa, men det är de prassliga gardinerna som är roliga. Vid sex månaders ålder är hon mer intresserad av att bita i boken än att läsa. Även om hon faktiskt har lyckats bläddra några sidor i sin pekbok.

En annan rolig leksak är de stapelbara plastburkarna. De slår hon med i köksbordet, tuggar på och slänger på golvet. Innan hon slänger blundar hon för ljudet som ska komma. Ser mycket roligt ut, tycker föräldrarna. Skallran från Brio är också rolig. Den låter ju så bra. Och högt.

Nancy sitter gärna. Både i barnstolen, i knät och på golvet. Att ligga på rygg är inte alls lika roligt längre. Hon sitter inte heller still i knät längre. Hon rör sig mest hela tiden. Hon vill upp, hon vill ner, hon vill till höger och till vänster. Armarna  har också blivit längre. Eller ja, hon är så stadig att hon kan sträcka sig längre. Tallrikar och annat på bordet ligger risigt till.

Gröt är godast, tycker Nancy, Hon äter grönsaks- och fruktmos och vi har precis kommit upp till en hel portion. Det är ganska gott. Vi provar olika frukter, grönsaker och bär. Som blåbär. Yummy!

20131101-110945.jpg

När mamma och pappa har varit på jobbet hela dagen och kommer hem blir Nancy glad. Hon sprattlar och låter. Hon sträcker fram armarna och vill komma upp. Hon är bra go´ vår lilla tjej.

20131101-111053.jpg

20131101-111115.jpg

20131101-111137.jpg

20131101-111257.jpg