Tidsuppfattning

Jag brukar inte tycka att tiden går särskilt fort. Jag är liksom där hela tiden. Tänker, gör, går, står, åker och allt annat som händer en vanlig dag. Det är 24 timmar på ett dygn och det är som det är.

En fråga jag ofta får är. ”Hur gammal är Nancy nu då?” Snart sex månader svarar jag. ”Oj, vad fort tiden går.” Svårast är det med dem som vill pracka på mig: ”Visst går tiden fort när man har småbarn?” Nej, jag tycker inte det går så fort. Jag är där varje timme och leker tittut, byter blöjor, gör en flaska välling till, kokar grönsaker, leker tittut, vyssjar, drar vagnen och pustar ut en stund med en kaffekopp när hon tar en tupplur. Det känns inte som om det går så fort. Det är de andras känsla, de som inte är med varje minut. För de hör bara ”hon är två månader” och nästa gång vi ses ”hon är snart sex månader”. Då känns det som om tiden går jäkligt fort, gissar jag.

En gång, månaderna runt min trettioåriga födelsedag, gick tiden i slowmotion. Det var en ganska jobbig upplevelse. Varje dag blev dubbelt så lång. Vid lunch var jag färdig att gå hem, vid eftermiddagsfikat ville jag bara gå och lägga mig. Helgerna var i och för sig också dubbelt så långa, men det hjälpte inte. Det var en arbetsam period som jag hoppas inte kommer igen.

Men min tid går faktiskt fort ibland den med. Som nu när jag insåg att jag inte bloggat sedan i söndags och nu är det redan onsdag. Oj, vad tiden går fort.