Huslig

Jag fick ett ryck igår och bakade bröd. Både mjukt och knäcke. Det var inga nya recept. Det mjuka brödet, Rofans vardagsbröd har jag bakat massor av gånger. Det finns i kokboken Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergström som förutom det receptet har många andra goda recept. Jag har inte testat så många än, men jag bläddrar i den ibland och helt plötsligt blir det något nytt på spisen.

Sanningen är att jag ofta köper jäst och har det i kylskåpet ifall andan att baka bröd skulle falla på. Det finns inget godare än hembakat bröd, tycker jag. Köpebrödet tröttnar jag på mellan varven då är det skönt med lite egenbakat. Igår köpte jag torrjäst också för det finns i några recept som jag är sugen att prova.

20130924-132223.jpg
Jag fastnade för Rofans vardagsbröd eftersom det kan bakas på en dag. Många bröd är surdegsbröd som ska bakas på två dagar. Det har jag svårt att få till. Bara för att jag känner för att baka bröd igår betyder det inte att jag vill göra det idag? Jag ni förstår…

Det bästa är att vi har en varmluftugn så jag kan göra två degar samtidigt. Det tar inte någon längre tid och jag får dubbelt så mycket bröd.

Fröknäcket hittade jag i Icas tidning Buffé på en plocksida. Fast jag glömde ha i oljan, men det blev gott ändå.

Rycket höll i sig även idag och det blev linssoppa till lunch. Receptet är från Ica.se och kryddblandningen är supergod, tycker jag. Det är paprika, spiskummin, cayennepeppar och kanel. En tesked av vardera förutom cayennepepparen som som ska vara en halv tesked. Jag har provat den kryddningen på köttfärssås också. Blev gott det med.

20130924-132203.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>