Att mata med flaska

När jag var gravid funderade jag en hel del på amning och flaskmatning. Det finns mycket information om varför amning är bra och det är lätt att tro att det enda som fungerar. Men det finns alternativ som flaskmatning. Eftersom jag planerade att börja jobba nu i augusti då Nancy är tre och en halv månad så planerade vi för flaskmatning från början. Nu visade det sig att Nancy hade svårt att suga från bröstet och gillade flaskan bättre. Jag kämpade på i fem veckor med pumpning och försök att amma. Den sista veckan var jag inte så ihärdig med försöken. Det kändes inte bra att erbjuda något som gjorde henne frustrerad när det fanns en bra lösning. Flaskan. Jag pumpade till en början men när jag började röra mig ute på dagarna blev det bara pumpat två gånger om dagen så mjölken började sina. Då beslutade jag mig för att sluta pumpa.

En fördel med flaskmatningen är att vi kan dela på all matning. Det har vi gjort från början och jag tycker att det känns bra. S får också mysiga matstunder med Nancy och vi kan dela på alla delar av föräldraskapet.

Det finns också en annan fördel med att kunna dela på matningen och den är sömnen. Om bebisen äter ofta kanske en kan få sig lite längre sammanhängande sömn på nätterna?

Vill du veta mer finns det en bra blogg och broschyr (den hittar du på bloggen). Bloggen och brocshyren är mycket informativa så den rekommenderar jag verkligen. Det finns också en bok som du kan beställa på bloggen men den har jag inte läst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>